روز اول – شبه جزیره تاریخی استانبول و شب های زنده اش
قدم زدن در میدان سلطان احمد

قدم زدن در میدان سلطان احمد احتمالاً جزو اولین کارهایی است که یک گردشگر پس از ورود به استانبول انجام میدهد. در این منطقه برخی نقاط گردشگری محبوب وجود دارد که از یکدیگر به اندازه یک پیاده روی کوتاه فاصله دارند. به علاوه دور تا دور میدان سلطان احمد همانند هر منطقهی توریستی دیگر تعداد زیادی کافه و رستوران وجود دارد.
در زمان های دور میدان سلطان احمد میدان اسب دوانی و مرکز اجتماعات قسطنطنیه (نام قدیم استانبول) بود. در آن زمان در این منطقه مسابقات اسب دوانی نیز برگزار میشد. البته مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی جذاب ترین مکان های توریستی این منطقه هستند. اما پیشنهاد میکنیم به ستون مارپیچ، ابلیسک مصری و فواره آلمانی نیز حتماً سر بزنید.
به مسجد آبی یا همان مسجد سلطان احمد سر بزنید

این مسجد به دلیل کاشی های آبی رنگ دیوارها و سقف فضای داخلی اش به مسجد آبی نیز مشهور است.
داخل مسجد سلطان احمد بسیار تماشایی است. همچنین بازدید از آن رایگان میباشد. این مسجد به دلیل کاشی های آبی رنگ دیوارها و سقف فضای داخلی اش به مسجد آبی نیز مشهور است. این فضای داخلی آبی رنگ با فرش های بسیار زیبا و خوش رنگ قرمزش حسابی به چشم میآید. لامپ های آویزان کم ارتفاع و پنجره های فراوان نورپردازی خیره کننده ای را ایجاد نموده و آن را به مکانی بسیار تماشایی تبدیل کرده است. مسجد آبی دارای ۶ مناره، ۵ گنبد اصلی و ۸ گنبد ثانویه میباشد. ساخت این بنای تاریخی در سال ۱۶۱۶ به اتمام رسید.
جای گرفتن همه چیز در یک قاب امکان پذیر نیست اما می توانید با یک لنز واید از مرکز باغ یا حیاط تصویر مناره ها و گنبدهای مسجد را ثبت نمایید. بهترین موقع برای عکس برداری از مسجد آبی از سمت حیاط و اغلب در زمان غروب خورشید میباشد. البته ما در ادامهی این مقاله قصد داریم مکان های بیشتری را برای عکاسی در غروب به شما پیشنهاد دهیم. مسجد حیاط بسیار وسیعی دارد و به محض اینکه وارد آن میشوید مانند به جا آورندگان نماز ظهر، لب به ستایش خواهید گشود. در مسجد بخش مجزایی برای گردشگران و سایر عبادت کنندگان مسلمان وجود دارد.
در داخل مسجد شما بایستی پاها، شانه ها و موی سر خود را بپوشانید. پس احترام گذاشته و متناسب لباس بپوشید. جالب است بدانید در ورودی مسجد محلی برای کرایه چادر وجود دارد.
مسجد ایاصوفیه را حتما تماشا کنید

ایاصوفیه دقیقاً مجاور مسجد سلطان احمد است اما ورود به آن رایگان نیست. به علاوه زمانی کلیسای سلطنتی مسیحی ارتودوکس یونانی بوده و سپس به مسجد تغییر کاربری داده و در حال حاضر نیز موزه میباشد. اگر عاشق تحسین کردن معماری باستانی هستید، برایتان جالب است بدانید باستان شناسان بر این باورند که مسجد ایاصوفیه تاریخ معماری را در دنیا تغییر داده است.
ایاصوفیه که در سال ۵۳۷ پس از میلاد بنا شده است، دارای دیوارهای خارجی نارنجی رنگ و همچنین مکان مهمی برای جشن های سلطنتی بیزانسی بوده است. از سال ۱۴۵۳ الی ۱۹۳۱ ایاصوفیه به عنوان مسجد سلطنتی عثمانی ها شناخته میشد و در سال ۱۹۳۵ به موزه تبدیل شد. در نام گذاری این مکان از نام شهید صوفیا اقتباس شده است.
ورودی ایاصوفیه ۲۰ لیر بوده و در روزهای دوشنبه تعطیل است.
کاخ توپقاپی را ببینید

کاخ توپقاپی زمانی محل سکونت اصلی سلطان عثمان و رؤسای اداری دولت عثمانی بوده اما در حال حاضر به موزهی بزرگی تبدیل شده است. این کاخ چهرهی درست پادشاهی ترکیه را نشان می دهد. بازدید از آن اندکی هزینه دارد و گشت و گذار کامل آن می تواند چندین ساعت به طول بیانجامد. کاخ توپقاپی شامل یک دروازهی خیره کننده، ۴ حیاط بسیار بزرگ در چهار سطح (هر کدام دارای بخش های منحصر به فرد)، یک حرمسرا، باغ بیرونی و سایر حیاط های کوچکتر میباشد. حرمسرا همچنین محوطهای برای خواجه ها دارد.
برخی از چیزهایی که شما را در داخل کاخ متحیر میسازد، حمام سلطان ها، دروازهی طلایی، تخت پادشاهی، اتاق میوه و پنجره های متعدد شیشهای هستند. همچنین می توانید نمای پاناروماییِ دریای مرمر را از پنجره های کاخ تماشا کنید. ناحیه باغ در حیاط دوم دارای درخت های جالبی میباشد که بعضی از آنها به دلیل رویش قارچ تو خالی شده اند.
ورودی کاخ توپقاپی ۲۵ لیر برای هر نفر است.
برای دیدن نمای کامل شهر به بالای برج گالاتا بروید

با عبور از کاخ توپقاپی و حرکت به سمت برج گالاتا ایستگاه بعدی تان را از دور خواهید دید. اگر شیفتهی منظره ها میباشید، حتماً این مکان را دوست خواهید داشت. چرا که بهترین موقعیت برای داشتن عالی ترین نمای بالا از شهر استانبول است. برج گالاتا به دلیل مستقر بودن در ارتفاع ۵/۱۶ متری (۵۴ فوتی) از سطح دریا، از برجسته ترین نقاط شهر استانبول به حساب میآید. این بنا در سال ۱۳۴۸ پس از میلاد و از سنگ ساخته شده است. دارای ۹ طبقه و ۲ آسانسور میباشد که شما را تا طبقه هفتم بالا برده و ۲ طبقه دیگر را بایستی خودتان پیاده بالا بروید.
به یاد داشته باشید که صف های مراجعه کنندگان به برج گالاتا در زمان غروب بسیار طولانی بوده و بایستی مدیریت زمان داشته باشید. اما خبر خوب اینکه صف ها گاهی اوقات حتی در زمان طولانی بودنشان خیلی سریع جلو میروند. سکویی در بالای برج وجود دارد که نمای ۳۶۰ درجهای از شهر، تنگه بسفر، خلیج شاخ طلایی، کاخ توپقاپی، مسجد آبی، ایاصوفیه و بسیاری از مکان های برجستهی استانبول در آن قابل مشاهده است. این سکو باریک بوده و مانند حلقه ای در دورتا دور برج میباشد. لذا بسیار پر ازدحام شده و نمیتوانید مدت طولانی آنجا بمانید. اما دو رستوران در طبقه های زیرین وجود دارند که میتوانید مدت طولانی در آنها بنشینید، استراحت کنید و از دیدن آسمان استانبول لذت ببرید.
برج گالاتا در ساعت ۸ عصر تعطیل میشود. اما رستوران هایش تا زمان بیشتری باز میمانند. ورودی برج گالاتا برای هر نفر ۲۵ لیر است.
شب زنده داری در استانبول

بعد از سپری کردن زمان کافی در برج گالاتا، میتوانید از شب زیبا و زندهی این منطقه لذت ببرید. شامی در یکی از رستوران های زیر پل گالاتا میل کنید و سپس به بعضی بارها و کلوب ها نیز سر بزنید.
در بی اوغلو، بلوار استقلال یا میدان تکسیم تعداد زیادی بار با فضای نشیمن بیرونی و موسیقی زنده پیدا خواهید کرد. همچنین کلوب های زیادی در این مناطق وجود دارند. برای مثال پیشنهاد میکنیم آخر هفته در بی اوغلو برای موسیقی زنده حتما به کلوپ باراکا سر بزنید.